Laatuviljasopimuksella talvehtimisvakuutus syysrapsille

Julkaistu 17.07.2017 klo 9.10 | Päivitetty 17.07.2017 klo 9.21

K-maatalous tuo syysrapsimarkkinoille ensimmäisenä Suomessa talvehtimisvakuutuksen. Vastaava vakuutus on ollut käytössä aiemmin Ruotsissa sekä Virossa. Positiivisten kokemusten myötä toimintamallia laajennetaan Suomeen suotuisille viljelyalueille.

Toimintamallista saadun hyvän palautteen vuoksi vakuutusmalli on tarjolla myös vuonna 2017. 

Valitse Clearfield - vakuutat kasvuston

K-maatalouden laatuviljasopimuksen talvehtimisvakuutus koskee Clearfield-menetelmään kuuluvaa syysrapsi DK Imistar CL-lajiketta. Clearfield-menetelmästä on saatu erinomaisia kokemuksia aiempina kasvukausina. Tehokkaan rikkatorjunnan on havaittu vähentävän kilpailua ja näin estävän kasvupisteen nousua syksyllä ja parantavan talvehtimista. Vakuutuksen pariin kuuluu lisäksi kasvinsuojelupaketti sisältäen rikkatorjunnan sekä kasvitaudintorjunnan syksyllä. Clearfield-menetelmällä jääntivilja, jääntirypsi ja -rapsi sekä ristikukkaiset rikkakasvit torjutaan tehokkaasti.

Uutena mahdollisuutena on myös rikkatorjunta Cleravo -valmisteella. 

Laatuviljasopimuksella ennakoitavuutta viljaketjuun

Laatuviljasopimus varmistaa sadon markkinoinnin ja toimituksen. Sopimuksen tekohetkellä ei ole välttämätöntä kiinnittää sadolle hintaa. Sopimus sisältää myös ohjeet onnistuneeseen viljelyyn niin kylvöajan, maanmuokkauksen, lannoituksen kuin kasvinsuojelun osalta.

Kysy talvehtimisvakuutuksen tarkemmista ehdoista paikallisesta K-maataloudesta.

Clearfield Tuotantomenetelmä

Katso video