Viljan toimituspaikkoja lisää Lounais-Suomeen

Julkaistu 17.08.2016 klo 10.11 | Päivitetty 17.08.2016 klo 10.24

K-maatalous ja Agrox ovat tehneet yhteistyösopimuksen viljatoimituksista syksyllä 2016 Mynämäelle avattavaan uuteen rehutehtaaseen. Tehdyn sopimuksen mukaan K-maatalous on Agroxin rehutehtaan pääasiallinen viljantoimittaja.

Agroxin rehutuotanto Mynämäellä alkaa syksyllä 2016. Tehdas tarvitsee vuodessa kymmeniä tuhansia tonneja rehuvehnää, -ohraa ja -kauraa. Tuotannon noustessa täydelle teholle viljantarve tulee olemaan 60 000 tonnia vuodessa.

”Uusi rehutehdas lisää K-maatalouden sopimusviljelijöiden toimitusvaihtoehtoja Lounais-Suomessa”, tiivistää Keskon viljakaupasta vastaava myyntijohtaja Antti Korpinen.

Kilpailua rehumarkkinoille

Mynämäen tehdas tuottaa osakkailleen siipikarjanrehuja ja se aloittaa yhteistyön myös A-Rehun kanssa sikarehujen valmistuksessa. Käytännössä yhteistyö A-Rehun kanssa tarkoittaa sitä, että tehtaassa valmistetaan Agroxin siipikarjarehuja ja A-Rehun sikarehuja toisella tuotantolinjalla.

Agroxin toimitusjohtajan Juha Forsbomin mukaan Suomessa on riittävästi rehukapasiteettia, mutta se on maantieteellisesti väärin sijoittunutta. Varsinais-Suomessa on 70 prosenttia maan kanoista ja 35 prosenttia sioista, mutta kilpailua on ollut viime vuosina vähän. ”Valitsimme K-maatalouden tehtaan pääasialliseksi viljantoimittajaksi, koska luotamme K-maatalouden kykyyn viljanhankinnassa,” kertoo Forsbom.

Nyt avattava tehdas on tilattu avaimet käteen–periaatteella suomalaiselta JPT Industrialta. Rehutehdas on rakennettu moduuleista, jotka on koottu Mynämäellä yhteen.

Lisätiedot:

Juha Forsbom, Agrox Oy, toimitusjohtaja, gsm. 0400 473 875
Antti Korpinen, Kesko maatalous- ja konekauppa, Myyntijohtaja, gsm. 050 502 3569

Agrox Oy (agrox.fi) on suomalaisten tuottajien omistama rehuyhtiö, joka valmistaa, myy ja markkinoi siipikarjarehuja sekä tuottaa sikarehuja alihankintana A-rehulle. Uusi rehutehdas valmistuu Mynämäelle syksyllä 2016.