Valmistaudu syksyn glyfosaattiruiskutuksiin!

Julkaistu 14.07.2016 klo 13.40 | Päivitetty 14.07.2016 klo 15.26

Huolellinen glyfosaattiruiskutus puhdistaa peltoa juolavehnästä ja muista kestorikkakasveista ja varmistaa tulevan vuoden viljelysten onnistumista. Paras ruiskutusaika glyfosaatille on kun juolavehnässä on 3-4 lehteä. Lievä halla ei heikennä glyfosaatin tehoa ja ruiskutuksia on mahdollista tehdä niin kauan kuin kasvusto on päiväsaikaan sula ja kuiva. Glyfosaatti tehoaa parhaiten väkevänä liuoksena, minkä johdosta ruiskutusveden määrä kannattaa pitää pienenä, noin 100-200 litraa/ha.

K-maatalouden glyfosaattivalikoiman lippulaiva on uutuustuote Roundup Powermax, joka on ennennäkemättömän väkevä, raemainen glyfosaattivalmiste jossa tehoainetta on 720 g/kg. Roundup Powermax sisältää tehokkaan kiinniteaineseoksen, joka parantaa tehoa ääriolosuhteissa kuten kuivassa ja kuumassa sekä märässä ja viileässä. Hyvissä oloissa Roundup Powermaxilla tehdyn juolavehnäntorjunnan jälkeen voi maan muokata jo 2 vrk kuluttua käsittelystä, muita monivuotisia rikkoja torjuttaessa 5 vrk kuluttua käsittelystä. Viileän sään aikaan syksyllä muokkaus on mahdollinen 5 vrk kuluttua ruiskutuksesta.

Perusglyfosaatteja luotettavampi ja monipuolisempi, kätevään 10 kg pussiin pakattu Roundup Powermax liukenee nopeasti ja vaahtoaa vain vähän. Tyhjää muovipussia ei tarvitse huuhdella ja se vie monin verroin vähemmän tilaa kuin muovikanisterit.

K-maatalouden glyfosaattivalikoimaan kuuluu myös laadukas ja väkevä, 450 g/l glyfosaatti Envision sekä Roundup BiActive, Roundup Bio ja Ranger XL 360 g/l glyfosaatit. Nämä tuotteet eivät sisällä POEA –apuainetta.