Uusi standardi viljojen kasvitautien torjuntaan

Julkaistu 31.05.2016 klo 13.50 | Päivitetty 31.05.2016 klo 14.18

K-maatalous ja Bayer tuovat ensimmäisen viljojen SDHI-tautiaineen käyttöön Suomeen. Xpro-tuoteperhe on Euroopassa menestystarina ja oleellinen osa tautitorjuntaruiskutuksia.

Xpro-tuotteiden tehoaine bixafeeni kuuluu uuteen SDHI-tehoaineryhmään. Bixafeeni tehoaa erittäin hyvin kaikkiin viljojen lehtilaikkutauteihin ja ruosteisiin. Keski-Euroopassa strobiluriineilla ei saada enää hyvää tehoa tärkeimpiä tauteja vastaan, niin bixafeeni on avainasemassa ruiskutusohjelmissa.

Siltra Xpro tautiaine on yhdistelmä bixafeenia ja maailman tehokkaimmaksi triatsoliksi nimettyä protiokonatsolia. Xpro-tuoteet sisältävät uudella valmistustekniikalla tehdyn formulaatin, jonka uusi teknologia varmistaa ruiskutustyön onnistumisen ja tarjoaa joustavuutta kasvinsuojeluun. Tuote on sateen kestävä alle tunnissa ja se levittyy kasvin lehden pinnalle kauttaaltaan. Xprolla saadaan pitkä suoja-aika kasvitauteja vastaan ja sillä parannetaan kasvin stressin sietokykyä ja yhteyttämistä haastavissa oloissa.

Runsaasti kasvinsuojelun uutuuksia Hauholla

Viljelyohjelmien esittelyssä ovat kasvinsuojelun uutuudet ja juuri nyt ajankohtaiset ratkaisut. Tutkimusohjelmassa tällä kaudella on useita koeruutuja rikkakasvien, kasvitautien ja laon torjuntaan.

Kasvinsuojeluaineiden valmistajien edustajista mukana mm. BASF:n, Bayer CropSciencen, Dow AgroSciences:n ja DuPont:n edustajat. BASF:n asiantuntijat kertovat öljykasvien Clearfield –tuotantojärjestelmästä.

Tutustu Hauholla näihin

Zypar – joustavaa rikkakasvien torjuntaa viljakasvustoista uudella Arylex-tehoaineella. Valmisteella on nopea ja laaja teho, hyvä sateenkesto ja joustava käyttöaika, minkä ansiosta rikkakasvien torjuntatyö on stressitöntä.

Cleravo on uuden sukupolven Clearfield-öljykasvien herbisidi. Sillä on vahva lehtivaikutus, eikä se ole riippuvainen maaperästä ja kylvötekniikasta.

Efilor on uusi työkalu rypsin ja rapsin tautitorjuntaan. Efilor optimoi sadon kasvua kukinnan alusta sadonkorjuuseen ja varmistaa, että kasvitaudit eivät rajoita siementen täyttymistä.

Medax Max on uusi kukko kasvunsäädemarkkinoilla. Kahden tehoaineen valmiste tuo kasvunsäädekäsittelyyn sekä nopeaa että pitkäaikaista tehoa. 

K-maatalouden Viljely- ja konepäivänä 9. kesäkuuta voi tutustua näihin uutuuksiin.

Tavataan Viljely- ja konepäivänä 9.6. Hauholla »