Torju rikkakasvit sekä tuomikirvat hyvissä ajoin

Julkaistu 01.06.2016 klo 16.17 | Päivitetty 01.06.2016 klo 16.57

K-maatalouden valikoimasta löydät peltoviljelykasvien ja erikoiskasvien rikkakasvien torjunta-aineet. Paras torjunta-ajankohta on kun rikat ovat vielä pieniä ja hyvässä kasvussa. Tällöin saadaan paras torjuntateho normaalikäyttömäärillä. Etsi käyttöösi parhaiten sopiva valmiste kasvinsuojeluaineiden valitsimesta.

Esimerkiksi kevätviljoille hellävarainen mutta laajatehoinen ratkaisu on Tooler 50 g/ha + kiinnite. Ohdakkeen tai valvatin ollessa ongelma lisää tankkiseokseen K-MCPA 1,0 l/ha tai käytä laajatehoista Mustang Fortea, jolla on huippuluokan pitkäkestoinen teho syväjuurisiin kestorikkakasveihin. Suojaviljoille hyväksytty ratkaisu on Express SX 8-11 g/ha + kiinnite.

Öljy- ja erikoiskasvien valikoivan juolavehnäntorjunnan ajankohta on oikea, kun juolavehnässä on n. 4 kasvulehteä. Stratos Ultra on saanut lukuisia uusia käyttökohteita, mm. pavut, porkkana, sipuli ja useat kaalit. Huomioi myös, että Stratos Ultraa voit käyttää yksivuotisten heinien torjuntaan alennetuin käyttömäärin 1-2 l/ha jos lisäät seokseen Dash -kiinnitettä.

Tuomikirvoja on esiintynyt paikoittain runsaasti Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla, sekä Lahden ja Jyväskylän seuduilla. Torjuntakynnys ylittyy jos joka 5. kasvissa on kirvoja. Torju kirvat viljoilta esim. Kestac 0,4 l/ha.

Etsi lähin myymälä

{{$select.selected.name}}

{{selectedStore.MarketingCompanyName}}

{{selectedStore.Address}}, {{selectedStore.PostalCode}} {{selectedStore.Municipality}}

puh: {{selectedStore.DefaultPhoneNumber}}
{{selectedStore.AdditionalPhoneNumber}}

{{selectedStore.ContactEmail}}

Palvelemme

Arkisin
{{selectedStore.OpenWeekdays}}
Lauantai
{{selectedStore.OpenSat}}
Sunnuntai
{{selectedStore.OpenSun}}