Suomalaisen tuottajan ja elintarviketeollisuuden elinvoimaisuudesta on pidettävä huolta

Julkaistu 11.03.2016 klo 14.18

Laadukkaat suomalaiset elintarvikkeet eivät ole itsestäänselvyys

K-ruokakaupoissa myytävistä tuotteista noin 80 prosenttia on Suomessa valmistettuja. Traktorimarssi osoittaa, että viljelijöiden tilanne ei ole tällä hetkellä helppo.

Laadukkaat suomalaiset elintarvikkeet eivät ole itsestäänselvyys – ei myöskään kotimainen elintarviketeollisuus, eikä maatalous. Näillä kolmella on selkeä kohtalonyhteys – kaksi ei pärjää ilman kolmatta.

"Siksi meille on ensiarvoisen tärkeää että suomalaisen tuottajan ja elintarviketeollisuuden elinvoimaisuudesta pidetään huolta. Paras tapa vaikuttaa suomalaisen ruoantuotannon säilyvyyteen on suosia suomalaisia tuotteita ostopäätöksissä."

K-ryhmä haluaa tukea suomalaisuutta ja paikallisuutta suoraan: sillä on käytössä tuottajalle kiitos -toimintamalli, jonka tuotteista maksetaan lisätuki tuottajille. K-kaupoissa järjestetään myös Lähiruokatreffejä, jossa yhdistetään tuottajia, kauppaa ja kuluttajia.

K-maatalouden koetilan tutkimus- ja koetoiminnan tavoitteena on tuottaa tietoa ja löytää tehokkaita ratkaisuja käytännön viljelyyn. Tieteellinen tutkimus- ja koetoiminta on vastuullinen panostus kotimaan elintarvikeketjussa.