Puskuvaunu Multiva PushSystem esittäytyy

Julkaistu 17.05.2016 klo 10.34 | Päivitetty 17.05.2016 klo 14.50

Multiva PushSystem-puskuvaunu tulee markkinoille. Ensiesittely järjestetään Viljely- ja konepäivänä Hauholla 9. kesäkuuta. Puskuvaunu on turvallinen ja käytännöllinen kuljetusratkaisu tiloille, jotka kuljettavat massatavaraa suuria määriä esim. rehua tai haketta.

PushSystemin kuljetuskapasiteettia saadaan kasvatettua, kun puskuvaunu sulloo ja tiivistää kuorman. Massatavaran kuljetuskapasiteetti on kolmiakselisessa mallissa korokkeen kanssa jopa 50 kuutiota ja 24 tonnia. Vaunun rakenteen ansioista painopiste pysyy alhaalla, vaikka kuljetettava massa olisikin suuri. Tästä syystä vaunu on vakaa ja kulkee tasaisesti. Vaunuja tullaan valmistamaan kaksiakselista ja kolmiakselista mallia.

Vaunun tyhjennys tapahtuu puskemalla perästä, jonka ansiosta purku onnistuu matalissakin tiloissa missä kippaaminen ei ole mahdollista. Vaunun korkeus on vain 3,45 metriä ja korokkeen kanssa puoli metriä enemmän.

Puskuvaunun turvallisuus korostuu erityisesti säilörehua tehtäessä. Tyhjennystavan ansiosta auman päälle ajettaessa ei synny sellaisia riskitilanteita kuin kipattaessa. Kuorman tyhjentäminen onnistuu vaivattomasti myös kaltevilla alustoilla ja puskuominaisuuden ansiosta kuorma tyhjenee nopeasti.

Multiva PushSystem-puskuvaunu on valmistettu Dometal Oy:n tehtaalla Loimaalla.

K-maatalouden Viljely- ja konepäivän työnäytöksessä 9. kesäkuuta voi tutustua Multiva PushSystem puskuvaunun toimintaan käytännössä.

Tavataan Viljely- ja konepäivänä 9.6. Hauholla.