Ensimmäinen Suomeen myyty CLAAS-traktori luovutettiin omistajalle

Julkaistu 19.02.2016 klo 8.00

Hilsdahlin Kartanon isäntä Hannu Vuorikko kätteli viime vuoden syyskuussa Suomen ensimmäiset CLAAS-traktorikaupat ja tiistaina 16.2. oli aika vastaanottaa uusi kone Lahden K-maataloudessa. Syksyllä AXION 830 –mallin traktorin varustelua valittaessa haluttiin ottaa huomioon viljatilan tarpeet ja runsaasta varustevalikoimasta löytyikin juuri tilan tarpeisiin sopiva kokonaisuus.

Konekesko Oy julkisti elokuun 2015 alkupuolella CLAASin kanssa solmimansa pitkäaikaisen jakelusopimuksen, jonka myötä CLAAS-traktorit tuotiin Suomen markkinoille. CLAAS-edustus Keskolla on ollut jo vuodesta 1992 ja CLAAS-traktoritkin ovat olleet edustettuna Baltian maissa vuodesta 2004, joten siinä mielessä mistään uudesta asiasta ei ole kyse, mutta Suomen markkinoille uusia merkkejä tulee harvakseltaan.

Suomen ensimmäinen CLAAS -traktorikauppa solmittiin K-maatalouden syyspäivien yhteydessä Lahdessa syyskuun 18. päivä 2015 ja helmikuun 16. päivä tyytyväinen omistaja vastaanotti uuden koneensa. Tämän ensimmäisen Suomeen myydyn CLAAS traktorin omistaja on Hilsdahlin Kartanon isäntä Hannu Vuorikko.

Myyty traktori on mallia AXION 830 ja koneeseen valittiin varusteet viljatilan tarpeita ajatellen. Varusteiksi valittiin mm. 50 km/h laatikko, 9 kpl hydraulisia sähkölohkoja, etunostolaite, runsaasti lisävaloja ja HEXACTIV -vaihteistoautomatiikka kahdella kierroslukumuistilla.  ”Tänä päivänä on oleellista, että tilan tarpeet otetaan sopivaa konetta ja varusteita valittaessa huomioon. Vaihtoehtoja on valtava määrä, joista voi valita juuri omalle tilalle sopivan kokonaisuuden ja näin ollen ei tarvitse maksaa turhasta”, kommentoi Vuorikko.

Laadusta tunnetut CLAAS-koneet ovat tilalla tuttuja entuudestaan, sillä tilan käytössä on ollut CLAAS koneita jo vuodesta 1974 alkaen. Tällä hetkellä käytössä on CLAAS LEXION 470 –puimuri. Kyseinen puimuri on vuorossaan tilan toinen LEXION –mallin puimuri. ”Kokemukset CLAAS-merkistä ovat kertyneet jo pitkältä ajalta ja ne ovat pelkästään hyviä, joten uuden saman merkkisen traktorin ostopäätös oli helppo. Lisäksi CLAAS käyttää kaikissa koneissaan samoja helppokäyttöisiä järjestelmiä eli puimurista traktorin ohjaamoon siirtyminen on helppoa”, Vuorikko kertoo.

Hilsdahlin Kartanon päätuotantosuuntana on viljanviljely ja maita on kaiken kaikkiaan n. 250 hehtaaria. Tila sijaitsee Pakaalla Orimattilassa. Kartanon historia ulottuu 1400-luvulle asti ja Vuorikko on omistanut tilan 1990-luvulta lähtien, joten neljännesvuosisata on takana jo nykyisenkin omistajan hallinnassa. Tilan asiakkaita ovat mm. Fazerin mylly ja Polttimo-yhtiöt. Lisäksi Vuorikko omistaa yhdessä viiden muun viljelijän kanssa Orimattilan Viljasiilot Oy -nimisen yrityksen, joka harjoittaa viljan varastointia ja kuivausta. Myös hevoset kuuluvat tärkeänä osana tilan toimintaan. ”Vaimon puolelta hevostoiminnassa on pitkät perinteet niin ratsu- kuin ravitoiminnassa”, Vuorikko valottaa.

Ota yhteyttä traktorimyyjääsi

{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[0] +' '+ employee.StoreName.split(' ')[1]}}
{{employee.StoreName.split(' ')[2]}}

{{employee.Title + employee.LastName}}

{{employee.FirstName}}   {{employee.LastName}}

{{employee.Titles}}
gsm. {{employee.DefaultPhone}}
puh. {{employee.AdditionalPhone}}
Lähetä sähköposti @{{employee.TwitterLink}}
{{$select.selected.Name}}