Tume Draco 4000 tarkkuutta ja helppoutta kylvöön

Julkaistu 27.05.2016 klo 11.37 | Päivitetty 02.06.2016 klo 16.01

Uudessa Tume Dracon 4000 kylvökoneessa kylvövantaat ovat kannatuspyörästön takana. Tämän ansiosta on mahdollista kosteammissa olosuhteissa. Dracon siemensyöttö on sähköinen ja siementen sijoitus peltoon on mekaaninen. Kylvöelektroniikan (EPEC) ansiosta kylvön ohjaus ja valvonta on helppoa sekä luotettavaa. Draco kylvökoneiden asentuu kuljetusasentoon kätevästi ja kuljetusleveys on kolme metriä.

Dracon kylvövantaisto on kaksikiekkoinen. Vantaan varret ovat kumijousitetut. Työsyvyys säädetään vannaskohtaisesti vantaan takana olevalla jyräpyörällä, mikä myös tiivistää maan siemenen päällä. Vannaspainotusta ei tarvitse säätää vaan Autolevel- toiminto huolehtii siitä että oikea kylvösyvyys saavutetaan. Kylvöjäljen viimeistelee jälkiäes.

Tume Draco on suunniteltu toimimaan vaativissa kylvöolosuhteissa kaikilla maalajeilla niin märässä, kuivassa, kovassa kuin pehmeälläkin pelolla. Suorakylvöön Tume Dracoa ei ole tarkoitettu.

Edistyksellinen kylvöelektroniikka

Dracon siemensyöttö on sähköinen ja sijoitus peltoon toimii siementen omalla painovoimalla mekaanisesti. Lannoitteen syöttö tapahtuu etumuokkaimen kautta ja sekoitetaan maahan tasaisesti koko muokkausalueelle. Pneumatiikkaa ei tarvita, jonka ansiosta vältetään ilmansiirron aiheuttama kosteus ja hienojakoisen itu-mullan pölytys pois siemenen ympäriltä. Menetelmä säästää energiaa ja on teknisesti helppohoitoinen.

EPEC kylvöelektroniikan avulla ohjataan ja valvotaan kylvöä. Kiertokokeiden suorittaminen on helppoa. Lannoitteen ja siemenen syöttö voidaan puolittaa kummalta puolelta tahansa napin painalluksella. Laitteessa on kamera, jonka asiakas voi sijoittaa esim. seuraamaan kylvöjälkeä.

Tume Draco 4000 kaksi mallia

  • Dracoa on saatavana kolme ja neljä metrisenä, molempien kuljetusleveys on kolme metriä.
  • Säiliötilavuus on molemmissa malleissa yli neljä kuutiota.
  • Lannoite- ja siemensäiliöiden välistä seinämää voidaan säätää.
  • Täyttökorkeus säiliön reunaan on vain 222 cm.
  • Pyöräkoko on 420/55-17, kannatuspyörät ovat halkaisijaltaan suuret ja leveät, sekä ajosuunnassa porrastetut.

Tume Draco on valmistettu Tume-Agri Oy:n tehtaalla Turengissa.

K-maatalouden Viljely- ja konepäivän työnäytöksessä 9. kesäkuuta voi tutustua Dracon toimintaan käytännössä.

Tavataan Viljely- ja konepäivänä 9.6. Hauholla »