Suomalaiset tuotteet kotimaiselta kauppiaalta

Julkaistu 03.12.2015 klo 10.24 | Päivitetty 11.03.2016 klo 15.34

K-maatalouden tarjonnassa ovat vahvasti esillä suomalaisten valmistajien maataloustyökoneet ja tuotantotarvikkeet. Kotimaisten kumppaneiden tuotekehitys on kansainvälisestikin huippua. Suomen erityisolosuhteisiin suunnitellut koneet ja laitteet kestävät sekä pärjäävät vaativissa olosuhteissa myös maailmalla.

K-maatalous toimii paikallisesti kotimaisen kauppiaan ja henkilökunnan voimin. Haluamme esitellä muutamia suomalaisia kumppaneita ja heidän tuotteittaan. Syksyn ennakkohankinnoissa Suomessa valmistettujen koneiden rooli on merkittävä.

 

Biofire Oy

Yritys valmistaa kotimaisen energian lämpökeskusjärjestelmiä. Biofire tunnetaan Palokärki-polttimistaan. Laitteet ovat hyvin järeitä, varmatoimisia ja pitkäikäisiä. Yritys sijaitsee Nummijärvellä (Kauhajoki).

 

   

Oy Elho Ab Aina edellä - Always ahead!

Yritys on vuonna 1968 perustettu perheyritys, jonka toimialana on laadukkaiden maatalouden työ- ja urakointikoneiden valmistus. Yrityksen tuotanto ja toimipiste ovat Pännäisissä.

 

Farmtools Oy

Yritys on perustettu vuonna 1980 ja on Suomen johtava farmarisäiliötalo tarjoten kattavat ratkaisut polttoöljyn turvalliseen varastointiin ja kuljetukseen. Toimipaikka sijaitsee Ylihärmässä.

 

 

Maaselän Kone Oy 

Yritys on vuonna 1983 perustettu metalliteollisuusyritys, joka toimii Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Toiminta on keskittynyt maa- ja metsätalouskoneiden valmistukseen ja markkinointiin tuotemerkkinään Hakki Pilke klapikoneet ja VarmoLift rehunkäsittelylaitteet. 

 

  

Mepu Oy - Taattua laatua jo yli 60 vuotta

Suomessa suunniteltuja ja Suomessa tehtyjä laatutuotteita jo vuodesta 1952. Yritys on tunnettu viljankäsittelylaitteistaan tunnettu ja on alansa ehdoton edelläkävijä.

 

  

Dometal Oy - Korkealaatuisia maatalouskoneita - Suomesta

Yritys on perustettu 1997 ja toimii Loimaalla. Yritys valmistaa Multiva -tuotemerkin alla korkealaatuisia maatalouskoneita. Yritys sai alkunsa Loimaan alueen raskaiden savimaiden erityisistä muokkaustarpeista, joita täyttämään ei aiemmin tuntunut löytyvän sopivia koneita.

 

    

Aimo Kortteen konepaja Oy

Yrityksen erikoisosaamista ovat kuivan ja kostean rehuviljan käsittelyyn ja säilöntään tarkoitettujen koneiden ja laitteiden valmistus. Päätuoteryhmiä ovat Murska-valssimyllyt. Tuotanto on Ylivieskassa ja yrityksen toiminta on alkanut 1971.

 

   

Nokka Oy

Nokka-tuoteperheeseen kuuluvat traktorisovitteiset Nokka-kuormaimet, -metsäperävaunut, -juontokourat ja energiakourat, rumpuhakkuri sekä Esko-lumilingot.

 

     

Norcar-BSB, moderni metallialan toimija

Yrityksen hallinto, osto sekä myynti sijaitsevat Uudessakarlepyyssä (Norcar BSB). Tuotantoa on Uudessakaarlepyyssä ja Virossa. Yritys valmistaa ja markkinoi Norcar pienkuormaimia, Minkomatic ruokintakoneita sekä Norcar Automation robottisovellutuksia.

 

       

Vieskan Elementti Oy on vuonna 1967 perustettu rakennuselementtejä valmistava yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja asentaa korkealaatuisia puuelementtirakennuksia. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm- Pomo-hallirakennukset. 

 

Rani Plast on Teerijärvellä toimiva vuonna 1955 perustettu perheyritys. Yritys tarjoaa erityyppisiä maatalous-, lavakäärintä- ja teollisuuskalvoja. Maatalouskalvojen osalta Rani Plast on Euroopan suurimpia valmistajia.

 

     

Weckman Steel Oy 

Weckman-osaamista ovat teräskatot ja seinäverhouslevyt, teräshallit sekä traktoriperävaunut. Tehtaat sijaitsevat Vierumäellä Heinolassa ja Iisalmessa.

 

       

Tume Agri Oy - Edelläkävijyyttä viljelijän parhaaksi

Tume-Agrin historia lähtee sokeritehtaan historiasta. Vuonna 1948 Turengin sokeritehdas perusti konepajan valmistamaan työkaluja sokerijuurikkaan sopimusviljelijöille. Tällä hetkellä tuotannon pääpaino on Tume kylvölannoittimissa.

 

 

VAMA-Product Oy on perheyritys. Suomalaisen teollisuusyrityksen historia juontaa juurensa yli 40 vuoden taakse. Yritys on vahva tie- ja kiinteistönhoitoteknologian kehittäjä ja high-tech -valmistaja.