Peltopäivä kiinnosti, runsaasti nähtävää - kiitos käynnistä

Julkaistu 10.07.2015 klo 10.20 | Päivitetty 06.08.2015 klo 15.11

Västankvarnin tilalla järjestetty Peltopäivä 2015 onnistui mainiosti. Yleisöä oli ennätysmäärä, kelit suosivat tapahtumaa ja tarjolla oli vahvaa ammattiasiaa. Kollegoiden tapaaminen ja kokemustenvaihto alan kuulumista rikastivat päivän antia.

Tapahtumassa KM satokisan 2014 palkinnot jaettiin eri sarjojen voittajille. ”Satokisan tärkeänä antina voi todeta, että huippusatoja voidaan saada myös Suomen olosuhteissa. Tämä on hyvä vertailumahdollisuus eri viljelymenetelmien välillä, joka kannustaa viljelijöitä viljelyn suunnittelussa”, totesi Juho Urkko K-maataloudesta palkintojenjaon yhteydessä.

Esittelyn koeruudut olivat hyvässä kunnossa ja havainnoitavaa oli runsaasti. Demonstrant kevätvehnä, SW Mitja ohra, Avanti kaura, Majon hybridirapsi olivat K-maatalouden koetilan esittelyssä. Erityisen kiinnostava koeruutukohde oli syysohra Matros sekä uusi satoisa hybridiruis SU Pervormer, jotka ovat menestyneet tällä kasvukaudella erityisen hyvin.

Työnäytökset aamupäivällä

K-maatalouden muokkausnäytöksessä esiteltiin mm. Lemken Solitar 9 pneumaattinen kylvölannoitin, joka eteni näytöksessä vakaasti ja ketterästi. Bogballe lannoitteenlevitin oli yhdistetty Ag Leader ajo-opastin järjestelmään, joka tulkitsi kasvustoa ohjaten lannoitteen levitystä.

Hardi Commander 3300 kasvinsuojeluruisku avasi puomit koko leveyteen ja tasainen ruiskutus eteni tehokkaasti. Muokkaustehoja esittelivät Potila HKK 19 kultivaattori, Lemken Rubin 12 lautasmuokkain ja Lemken Karat 9 jankkuri.

Kiitos käynnistä ja tapaamisiin Ylivieskassa Nurmi 2015 -tapahtumassa 13. elokuuta.