Machine of the Year 2016 -palkinto CLAAS LEXION 700 -sarjalle

Julkaistu 20.11.2015 klo 13.25

CLAAS voitti "Machine of the Year 2016" -palkinnon LEXION 700 -sarjallaan Agritechnica-messuilla. Näin ollen leikkuupuimurien sarjan palkinto meni jälleen kerran Euroopan johtavalle leikkuupuimurien valmistajalle. "Machine of the Year" -palkinnon myöntää vuosittain kahdeksasta Euroopan maasta tulevan teknisen journalistin muodostama 19 hengen palkintoraati, vuorotellen Agritechnicassa Saksassa ja SIMA-messuilla Ranskassa. Maatalousalan innovaatioita palkitaan yhteensä 16 eri palkintosarjassa.

Tänä vuonna CLAAS oli jälleen voitokas leikkuupuimurien sarjassa. CLAAS TUCANO voitti "Machine of the Year 2015" -palkinnon SIMA 2015 -messuilla. Nyt on LEXION 700 -sarjan vuoro kantaa "Machine of the Year 2016" -titteliä. Palkintoraati mainitsi erityisesti tekniset innovaatiot, kuten 4D-puhdistus ja automaattinen sadon virtauksen tarkkailu, jotka molemmat olivat jo saaneet DLG Silver Medal -palkinnon Agritechnicassa.

4D-puhdistus kehitettiin leikkuupuimureihin epätasaisia peltoja varten. Sen avulla voidaan taata palautustason, viettopinnan ja seulojen tasainen syöttö kaltevissa paikoissa ja myös ylä- tai alamäkeen ajettaessa. 4D-puhdistus koostuu kahdesta komponentista: kallistuksesta riippuva roottoreiden läppien ohjaus ja puhaltimen automaattinen säätö. 4D-puhdistuksella varustuissa koneissa on lisänä kolmas pari roottorin läppiä. Näiden läppien aktiivinen ohjaus huomioi koneen kallistuksen sekä erottelu- ja puhdistuselementtien hetkellisen kuormituksen. Ylämäen puolella olevat roottoreiden segmentit avataan automaattisesti, jolloin viljamassa jakautuu tasaisemmin seulastolle.

Lisäksi, kuormitushuippujen varhaisen havaitsemisen mahdollistamiseksi CLAAS on kehittänyt uuteen LEXION 700:aan automaattisen virtauksen tarkkailun. Se tarkkailee moottorin, APS-puintimekanismin ja ROTO PLUS -jäännösjyvien erottelun pyörimisnopeuksia. Ensin koneen nopeutta hidastetaan automaattisesti ja jos tilanne muuttuu vakavaksi, leikkuupöytä, syöttökuljetin ja säiliön tyhjennys pysäytetään automaattisesti ennen kuin vaurioita ehtii tapahtua. Näin konetta on helppo ajaa suorituskyvyn rajalla ja siitä saadaan paras mahdollinen teho irti turvallisesti.

"CLAAS on Euroopan ykkönen leikkuupuimureissa. Tämä palkinto on sekä kunniamaininta että kannuste koko LEXION-tiimillemme", sanoo tyytyväinen Klaus Schäfer CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH:n leikkuupuimurien tuotehallinnosta.