Huomaa syksyn uutuudet

Julkaistu 14.10.2015 klo 15.00 | Päivitetty 14.10.2015 klo 17.05

Syksy toi useita koneuutuuksia KoneAgria näyttelyyn. Täysin uusien koneiden lisäksi esiteltiin tuoteparannuksia ja eri kokoluokkien ja mallien uudistuneita versioita. Karjatilan tarvikkeiden osalta löytyy runsaasti tuoteinnovaatioita.

Elho V-Twin 950 karhotin, työleveyden portaaton säätö 4,5 - 9,5 metriä, karhon leveyden säätö hydraulisesti 1,3 - 2,2 metriä. Vakiona hydraulinen sivusiirto 1,8 metriä, kuljetusleveys 2,4 - 3,2 m (= säädettävä raideväli) ja korkeus 2,8 m. Maavara on 75 cm, sähköinen ohjaus.

Elho SideFlow ruuvimallinen karhonyhdistäjä siirtää rehun koneen keskelle yhteen isoon karhoon. Karhon leveys on säädettävissä. Ruuvikoteloissa on automaattinen ylikuormatussuoja kun ruuvikuljetin ylikuormittuu niin takasuojat avautuvat automaattisesti. 

Norcar a6020 pienkuormain ajonopeus 17km/h, nostovoima 1100kg (trukkihaarukalla 50cm, vakaajalla ja 180kg vastapainoin), nostokorkeus 3 metriä, työlaitehydrauliikka 28,8 l/min, kääntösäde 2,2 metriä. Nopeat kauhan ja nostopuomin liikkeet yhdellä otteella.

JF VM 2 SB apevaunu ’X cross’ uudentyyppinen kuljetinmatto seoksen purkuun molemmille puolille vaunua. Neljä eri asentoa purkaa seos ja näin se soveltuu erilaisiin rehunjako-olosuhteisiin ja tilanteisiin.

  • tasainen poikittaiskuljetin,

  • kuljetinta voidaan hydraulisesti siirtää 30 cm sivusuunnassa ja tarkentaa purkua

  • kuljetin siirretään täysin vasemmalle, jolloin saadaan myös purkukorkeutta lisättyä

  • kuljetin siirretään täysin oikealle, jolloin rehu saadaan purettua korkeammalle oikealle puolelle vaunua.

Kuljetusasentoa varten kuljetin kapenee 2,45 m kuljetusleveyteen.

POMO 20 kVA (16 kW ) varavoimageneraattori on pienikokoinen ja kompakti traktorikäyttöinen varavoimageneraattori. Se on tarkoitettu kotitalouksiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Suositellaan kun pääsulaketaulun koko on max 25 A. Elektroninen jännitteensäädin, joten se on turvallinen herkimmällekin elektroniikalle.

Multiva koukkuvaunu - HookSystem soveltuu eri kuljetustarkoituksiin. Koukkulava-alustan innovatiivinen hydrauliohjaus on toimintavarma. Saatavana 710/40R22,5 –renkailla, pieni lavan päälle vetokulma.

Claas traktorit ja Arion 400 mallisarjan panoramic-hytti, joka takaa näkyvyyden etukuormaajalle koko noston ajan. Kattoikkunan ja tuulilasin välissä ei ole poikkipalkkia. Tuulilasin ja kattoikkunan kokonaispinta-ala on 2,41 neliömetriä. Claas traktorien Suomen ensi esittely oli KoneAgria tapahtumassa.

Claas puimureiden Vario pöytämalleissa on portaattomasti säädettävä leikkuupöydän pohjan pituus välillä 10 cm ... +60 cm ja integroidut öljykasvilevyt. Pöydän pohjan pituutta säätämällä voidaan materiaalivirta optimoida eri olosuhteissa ja saadaan puintitehoa kasvatettua.

Elho Scorpio 550 kivenkeräyskoneen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet tehokas poimiminen ja kestävyys. ELHO:n Scorpiossa on huoltovapaa, täyshydraulinen veto ilman nivelakseleita. Hydrauliveto siirtää tehon sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan, eikä se rikkoudu tukkeentumis tilanteessa.

High Tensile -aitaustarvikkeet sopivat pysyvien aitausten tekoon. Kestävät High Tensile aitaukset vähentävät aitauksen huoltotarvetta ja näin ollen alentavat aitauskustannuksia. Tuotesarjassa on kaksi high tensile -aitalankaa, 2,0mm 1000m rullassa ja 2,5mm aitalanka 650m rullassa sekä kelauslaite langoille. 

Kaarielementti aita voidaan käyttää eläinten ohjaukseen ja siitä voidaan rakentaa pyöröaitaus jaloitteluun. Pyöröaitaukseen, jonka halkaisija on noin 12 m, tarvitaan 10 kaarielementtiä sekä yksi suora porttielementti. Elementtien pituus on 3,48 m ja korkeus 1,75 m. Ainevahvuus in 1,5 mm ja tuote on kuumasinkitty.

Etuaita diagonaali pituus on 3,7 m, korkeus 93 cm ja siinä on 8 ruokintapaikkaa, joiden leveys on 36,5 cm. Etuaitaan on saatava erikseen kiinnitystolpat ja kiinnikepaketti. Tolpan korkeus on 2 metriä. Tuote on kuumasinkitty. 

Trinol jyrsijöiden torjunta-aine, jyväsyötit on valmistettu tehoaineen ja viljan yhdistelmästä, mikä takaa hyvän maittavuuden jyrsijöille. Tuotteiden vaikuttavana aineena on bromadioloni, ja pakkauskoissa on huomioitu erityisesti käyttö maatiloilla. Jyväsyöttejä löytyy sekä 2kg pahvipakkauksessa että 4 kg ämpärissä. Saatavana mökkipakkaus 250 g sekä syöttilaatikot 2X50g.