Tutustu näihin – uutuudet vahvasti esillä Tampereella

Julkaistu 07.10.2015 klo 0.18 | Päivitetty 13.10.2015 klo 18.29

Mielenkiintoisia koneuutuuksia on nähtävillä ennätysmäärä KoneAgria 2015 tapahtumassa 8.-10. lokakuuta. Tässä muutamia nostoja, joihin kannattaa tutustua.

Elho Scorpio 550 kivenkeräyskone, jossa on huoltovapaa, täyshydraulinen veto ilman nivelakseleita. Hydrauliveto siirtää tehon sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan.

Multivan koukkukärry, HookSystem –konsepti ensiesittelyssä. Toteutuksen ideana on kustannustehokas ja eri tarkoituksiin muuntuva kuljetusratkaisu. Samaan runkoon voidaan liittää useita erilaisia ja eri tarkoitukseen soveltuvia lavoja. Tällöin esimerkiksi puidessa pellon reunalle voidaan täyttää useampi lava, jotka vasta päivän päätteeksi kuljetetaan pois.

Kongskilde, JF VM 2 SB apevaunu ’X cross’ kuljettimella joka soveltuu seoksen purkuun molemmille puolille vaunua. Aiemmin kiinteän etukuljettimen (poikittaiskuljetin vaunun edessä) sijaan nyt uusi X-cross tyyppinen kuljetin mahdollistaa neljä eri purkuasentoa.

Claas puimureiden Vario pöytämalleissa on portaattomasti säädettävä leikkuupöydän pohjan pituus välillä 10 cm ... +60 cm ja integroidut öljykasvilevyt. Pöydän pohjan pituutta säätämällä voidaan materiaalivirta optimoida eri olosuhteissa ja saadaan puintitehoa kasvatettua. Kun öljykasvilevyt jouduttiin aiemmin VARIOpöydissä asentamaan käsin, uusissa pöydissä ne on integroitu leikkuupöytään ja pöytä voidaan siirtää öljykasvien puintiasentoon ohjaamosta käsin nopeasti ja mukavasti. Pikakiinnitys mahdollistaa rapsiterien asennuksen ja irrotuksen VARIO pöytiin ilman työkaluja, joten vaihtaminen viljasta öljykasvien puintiin on uusilla leikkuupöydillä nopeaa ja helppoa.

ELHO V- Twin 950 S karhottimen työleveys voidaan säätää portaattomasti 4,5 - 9,5 m välillä. Samoin karhon leveys voidaan säätää hydraulisesti 1,3 - 2,2m välillä. Vakiona on molemminpuolinen hydraulinen sivusiirto 1,8 m. Tiekuljetusmitat ovat kuljetusleveys 2,4 - 3,2 m (= säädettävä raideväli) ja korkeus 2,8 m.

Seuraa KoneAgria tapahtumaa päivittäin myös täällä.