Tampere: Kasvinsuojeluruiskujen tarkistus

Lantmännen Agro Tampere | to 04.06.2020 to 04.06.2020 - to 04.06.2020

Varaa aika ja tarkistuta kasvinsuojeluruiskusi!

Kasvinsuojeluruiskujen tarkistusten voimassaoloaika muuttuu ensi vuodesta alkaen viidestä kolmeen vuoteen. Uusi ohjeistus pohjautuu EU-direktiiviin ja EU-tason testausstandardiin, jonka mukaan on tehty omat kansalliset ohjeet. 

Jos ruisku testataan 31.12.2020, se pitää testauttaa uudestaan 31.12.2025 mennessä. Jos taas ruisku testataan 1.1.2021, seuraava testaus pitää tehdä viimeistään 1.1.2024.

Puomiruiskujen lisäksi testausvaatimus laajeni kattamaan myös puiden ja pensaiden ruiskutukseen tarkoitetut ruiskut sekä tietyntehoiset kasvihuoneruiskut. Reppuruiskuja ja muita kannettavia laitteita ei sen sijaan tarvitse testata.

Testauksessa tarkastaja käy läpi, että ruisku on kunnossa ja se toimii, eli käytännössä viuhka ja paine pysyvät tasaisena, suodattimet ovat kunnossa eikä ruisku vuoda. Ruiskuntestaukseen on syytä varautua ennakkoon ja käydä läpi tietty tarkistuslista.

Tarkistuslista ennen kuin tuot ruiskun testattavaksi:

  • Ruiskun on oltava puhdas eli se on pesty eikä siinä ole kemikaalijäämiä
  • Tankki on puoliksi täynnä puhdasta vettä
  • Nivelakseli oltava ehjä ja suojattu
  • Mahdolliset vuotokohdat korjattava ennen testausta
  • Suuttimien ruiskutuskuvio on silmin nähden tasainen eikä suuttimissa/sihdeissä ole roskia

Jos nämä testaajan ja käyttäjän turvallisuuden kannalta keskeiset asiat eivät ole testaustilanteessa kunnossa, testaajan ei tarvitse testata ruiskua. Edellytykset ovat nyt ehdottomat, kun aikaisemmin ohjeistus oli sanamuodoltaan lievempi ja enemmän suosituksen omainen. Testaustilanteessa ruiskussa voi olla kiinni siinä yleensä ruiskutuksessa käytössä olevat suuttimet.

HUOM. Likaista kasvinsuojeluainetta sisältävää ruiskua ei testata. Varaa aikasi ajoissa, tänä vuonna testataan normaalia enemmän ruiskuja!

Tallenna tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Lantmännen Agro Tampere

Juhansuonkatu 6, 37150 Nokia

Ajanvaraus

Henri Still, puh. 044 7225660