Tarjoamme asiakkaillemme Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä

Fossiilivapaan maatalouden edistäminen on yksi Lantmännenin ilmastostrategian tukijaloista. Osana tätä tavoitetta Lantmännen Agro tuo asiakkailleen vaihtoehtona Neste MY uusiutuvan polttoöljyn, joka on valmistettu 100 % jätteistä ja tähteistä. 

Kaikessa tutkimus- ja kehitystyössämme päämääränä on paitsi tuotannon optimointi myös ympäristövaikutusten huomioon ottaminen ja minimointi. 

- Hiilijalanjäljen huomioiminen tuotantoketjussa tulee päivä päivältä tärkeämmäksi. Haluamme siksi ensimmäisten joukossa tarjota asiakkaillemme vastuullisempia ja kestävämpiä ratkaisuja yhdessä Nesteen kanssa, kertoo Lantmännen Agron myyntijohtaja Anssi Peltola

Pienempien päästöjen lisäksi Neste MY uusiutuva polttoöljy on premium-luokan polttoaine vaativiin olosuhteisiin: sen lämpöarvo on tavanomaista dieseliä korkeampi ja se palaa moottorissa puhtaammin, joka vaikuttaa vanhemmassa kalustossa myös lähipäästöihin. 

- Neste MY uusiutuva polttoöljy on vähäpäästöinen ratkaisu maatalouden työkoneisiin, ja myös tätä aiomme nostaa esiin viestinnässämme asiakkaille, Peltola kertoo. Lantmännen Agro tarjoaa Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä ensimmäisessä vaiheessa 28 liikkeen kautta Merikarvia - Kihniö - Tampere - Jyväskylä - Joensuu akselilla sekä sen koko eteläpuolisella alueella. Tulevaisuudessa jakelun laajentuessa on tarkoitus tarjota tuotetta myös laajemmin Suomessa. 

Nesteen polttoainetoimituksissa käytetään myös Neste MY uusiutuvaa dieseliä, mikä vähentää polttoaineiden kuljetuksien kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin.