Investointitukien haku päättyy 15.1.

Maatilojen seuraava investointitukihakemusten jättöpäivämäärä lähestyy. Ota yhteyttä Lantmännen Agron myyjään ja kysy tarjous projektiisi. Tuen määrä voi olla jopa 40% investoinnin kustannuksesta.

Miltä kuulostaisi 22 %:n tuotto sijoitetulle pääomalle?

Aurinkoenergia on erittäin kannattava investointi maatilalle. Suurten kiinteistöjen katoille osuu valtavasti auringon tuottamaa puhdasta energiaa ympäri vuoden. Paneelit ovat tehokkaita, huoltovapaita ja maksavat itsensä takaisin varsin vikkelästi. Täydellä 40 prosentin hankintatuella esimerkiksi 134 kWp voimalan takaisinmaksuaika on noin 4,4 vuotta. Sijoitetulle pääomalle kertyy tuottoa jopa 22,9 prosenttia. 

Lantmännen Agron kumppani aurinkoenergiaratkaisuissa on Lem-Kem Oy. Lem-Kem on Suomen johtava aurinkovoimaloiden ja aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimittaja. Yritys on myös erittäin kokenut maatilojen voimaloiden asennuksessa. Kokemus ja luotettavuus ovatkin keskeisiä, kun ollaan tekemässä investointia vuosikymmeniksi. Ja varsinkin silloin on takuuajoilla merkitystä! Lem-Kemin peneeleilla takuuaika on 15 vuotta ja lisäksi 25 vuotta tehotakuu 85%. Komponenteilla, invertterillä ja asennuksellakin takuuaika on 10 vuotta. Laadukas aurinkovoimala on huoltovapaa.

Aurinkovoimalan hyödyt

 • Erinomainen, vastuullinen ja kannattava investointi, joka nostaa kiinteistön arvoa
 • Parhaan hyödyn voimalasta saa, kun se mitoitetaan oikein
 • Voimala tuottaa välittömästi sähköä eri käyttötarpeisiin
 • Jos voimala tuottaa enemmän kuin kiinteistö kuluttaa, voi ylijäämäsähkön myydä energiayhtiölle

Päivitä kuivurisi uuteen Mepuun!

Onko investointiajatuksissasi kenties uusi kuivuri? Mepun K-sarjan vaunukuivuri on edullinen, tehokas sekä erittäin nopeasti käyttöönotettava kuivausratkaisu. Se on myös helposti siirrettävissä paikasta toiseen. Kokovaihtoehtoja on runsaasti, 18 - 42 m3

Olennaiset erot varmatoimisen ja huolella testatun Mepu-vaunukuivurin ja perinteisen, rakennettavan siilokuivurin välillä ovat edulliset kustannukset, kuivurin korkeus sekä käyttöönoton nopeus ja tehokkuus. Teknisesti korkealaatuinen vaunukuivuri säilyttää kuivaustehonsa tasaisena vaativissakin olosuhteissa ja kuivaa energiatehokkaasti märkääkin viljaa. Vaunukuivuri sopii useimpien viljalajien sekä piensiementen kuivaamiseen.

Mepun kotimaiset viljasiilot ovat pienimpiä yksityiskohtia myöten suunniteltu täyttämään nykyaikaisen viljanvarastoinnin vaatimukset. Laajasta valikoimasta voit valita mieleisesi koon ja mallin tarvitsemillasi varusteilla.

Pyydä tarjous työkoneiden erikoismyyjiltämme.

 

Mepu-kuivurit: Taloudellista ja tasalaatuista viljan kuivausta

Koneet säältä suojaan

Kun tilakoot ja työkoneet kasvavat, on myös konehallilla oltava enemmän kokoa. Meiltä saat laadukkaat, kotimaiset Tuhti-hallit monipuoliseen käyttötarkoitukseen. Tuhti WSE lämpöeristetyt hallit soveltuvat esim. korjaamoiksi, tuotantotiloiksi, varastoiksi, eläinsuojiksi tai liiketiloiksi. Tuhti-konekatos taas tarjoaa edullista varastotilaa koneille ja laitteille. Ne soveltuvat myös puuverhottavaksi. 

Tuhti-hallien vahvuuksia ja etuja ovat:

 • Itsekantava, uppomaalattu kotelopalkkirakenteinen teräskehä
 • Nopeus - vakiohalleissa on lyhyt toimitusaika. Hallin pystytys valmiista elementeistä onnistuu ilman erikoistyökaluja
 • Tehokkuus - Kehärakenteen ansiosta joka kuutio tehokäytössä
 • Varustelu - laaja varustevalikoima mahdollistaa käyttömukavuutta
 • Joustavuus - oviaukkojen sijoittelu ja mitoitus joustavaa
 • Turvallisuus - hallit on suunniteltu Suomen olosuhteisiin kestämään paikalliset lumikuormat.
 • Halleja saatavissa myös lämpöeristettyinä

Ota yhteyttä työkoneiden erikoismyyjiimme niin saat neuvoja tarpeeseesi sopivan teräshallin valintaan ja suunnitteluun. Tekemällä talvella hallipäätös, varmistat edullisimmat hankintahinnat sekä varman toimituksen.

Oletko ja hakenut investointitukea?

Seuraava investointitukihakemuksien jättöpäivä on 15.1.2022. Toimi ripeästi ja kysy tarjous projektiisi Lantmännen Agrosta! Voit hakea tukea kuivuriprojekteihin, tilasi halleihin ja katoksiin, erilaisiin ruokintaratkaisuihin kuten apuvaunuihin ja viljamyllyihin sekä aurinkovoimalan rakentamiseen. Energiatuotannon tuki voi olla jopa 40% investoinnin kustannuksesta. 

Tarkista tukihaun säännöt ja aikataulut viranomaisten sivustoilta