Haastava syksy asettaa vaatimuksia glyfosaatille

Puintien siirtyessä syyskuun loppuun ja lokakuun alkuun, moni mietti voiko glyfosaattiruiskutuksia vielä tehdä syksyllä.

Puinnista kestää ainakin kaksi viikkoa, ennen kuin juolavehnä on riittävän lehtevää onnistuneeseen glyfosaattiruiskutukseen. Perusglyfosaatteja käytettäessä on odotettava vielä kaksi viikkoa ruiskutuksesta ennen kuin maata voi muokata.

Syksyisen torjunnan kannalta on otettava huomioon, että glyfosaatti tehoaa, kunhan kasvusto on vihreä, sula ja kuiva. Yöpakkaset eivät siis estä glyfosaatin käyttöä. Mikäli lohkoa on tarkoitus muokata vielä syksyllä, on mahdollista säästää aikaa käyttämällä Roundup Powermaxia.

Roundup Powermaxin käytön jälkeen lohko on syyskäytössä mahdollista muokata 5 vuorokauden kuluttua käsittelystä juolavehnää torjuttaessa. Lämpimällä ilmalla muokkaus voidaan tehdä jo 2 vuorokauden kuluttua Roundup Powermax -käsittelystä. Roundup Powermaxia käytettäessä täytyy huomioida, että tuote sisältää tarvittavat kiinniteaineet itsessään, eikä se tarvitse erillistä kiinniteainelisäystä. Roundup Powermaxin lisäaineistus on suunniteltu parantamaan glyfosaatin imeytymistä erityisesti viileissä oloissa, jolloin tehoa kestorikkakasveihin saadaan perusglyfosaatteja luotettavammin.

Glyfosaattia käytetäessä käyttöliuoksen kannattaa olla mahdollisimman väkevä, eli toisin sanoen ruiskutusvettä täytyy olla suhteessa glyfosaattiin vähemmän kuin muun tyyppisiä kasvinsuojeluaineita käytettäessä. Sopiva määrä vettä on 100–200 litraa per hehtaari. Erityisesti glyfosaatin alimmilla käyttömäärillä kannattaa käyttää vähäistä vesimäärää.

Valikoimastamme löytyy Roundup Powermaxin lisäksi uusi tuote Glyphomax 480 g/l, joka on väkevimmän tyypin nestemäinen glyfosaatti. Myös Glyphomax sisältää itsessään kiinnitteen ja Glyphomax -käsittelyn jälkeen maanmuokkaus on mahdollista 10 vuorokauden kuluttua. Muita valikoiman tuotteita ovat Ranger XL -360 g/l sekä Roundup Biactive 360 g/l –glyfosaatit sekä 1l pakkauksissa saatavilla oleva Roundup Bio.